Nuffnang

Pengikut

Sabtu, 4 April 2009

KOPI CENKUDU TIRUAN


Hari ni aku panas hati bila dengor kopi kesukaan aku sekeluarga diduplicate oleh pihak tak bertanggungjawab . Ini macam kes cetak rompak.Berhati-hati dengan kopi cengkudu tiruan. Sebuah kilang milik taukeh cina di penang telah meniru kopi keluaran sureco yang hot di pasaran. Pengalaman aku masa nak beli kopi ni kat kedai biasa mendapati ada kopi ni yang dijual ngan harga yang tersangat murah RM 10.00 sekotak. sedangkan harga pasaran RM22.00 dan harga ahli RM 16.60

Bagi aku kopi ini merupakan kopi yang paling berkesan diminum. Bukan bias, Dah cuba pelbagai jenis kopi namun tak sama macam kopi cengkudu. Bukan nak kata apa la. Bila orang islam yang buat susah nak tipu daripada segi kandungannya.

Kekuatan sureco ialah bahan mentah mereka hasilkan sendiri dan dikilangkan sendiri dan diedarkan sendiri oleh mereka. Maknanya bahannya Halalan toiyibah. Tak perlu ragu. Orang yang menformulasikan kopi ni pun warak orangnya. Kalau kita lihat dia sejuk mata memandang.

Aku sangat rapat ngan taukehnya. Jadi sepanjang yang aku tau memang kopi ini sangat tulen dan higenik penghasilannya. Cuma bangsa laknat ni suka menduplicate produk bumiputra islam yang top di pasaran . Dulu kopi Radix kini kopi Cengkudu. Apa nak jadi ni? Yang bestnya yang jadi barua mengedarkan kopi tiruan ni orang kita juga. Salah sorangnya aku kenal sangat.


Dapatkan kopi yang original di stokis berhampiran anda. Yang di kedai biasa dan restoran banyak yang tiruan. Rasa dan khasiatnya tak sama berbanding dengan yang asli. Sokongalah syarikat bumiputra islam yang memformulasi produk sendiri, yang mengilangkan sendiri dan mengedarnya sendiri. Antara syarikat itu Sureco Corporation Malaysia Sdn. BHD, HPA INDUSTRIES dan ERA EDAR.

Banyak juga syarikat melayu yang bertopeng. Sayrikat melayu tetapi produk disupply oleh syarikat @#$%%^&. Bahan kandungan tak pasti daripada mana sumbernya. Aku sakit hati syarikat macam ni. Seolah-olah kita kena tipu. Ke arah Halalan Toiyibah...

Nanti aku cerita lebih panjang tentang ketiga-tiga taukeh ni yang aku kenal. Cuma taukeh Era Edar dah kembali ke rahmatullah. Alfatihah untuk DR. Azizan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...