Nuffnang

Pengikut

Khamis, 22 Januari 2009

Keajaiban Air

Gambar 1
Gambar 2

Gambar 3
Gambar 4
Gambar 5
Gambar 6
Gambar 7
gambar 8

Gambar 9

Ingat tak satu ketika dulu Dr. Mahathir pernah medakwa Dr. Harun Din jual air Jampi. Gempar satu negara, beritapun kat muka depan semua surat khabar utama. Jenuh Harun Din dicemuh. Ditakdirkan Allah seorang pengkaji air di jepun Dr. Masaru Emoto menjelaskan bahawa memang terdapat kesan apabila dibacakan sesuatu sama ada yang baik dan tak baik kepada air. Habis semua senyap.

Menurut kajian Dr. Masaru Emoto air boleh berubah kepada bentuk tertentu apabila dibacakan dengan perkataan yang baik dan tak baik. Kalau perkataan yang baik bentuknya cantik. kalau perkatan tak baik bentuknya pun tak menarik. Bayangkanlah kita yang selalu mengata, mengumpat dan macam-macam me..... bila bersembang kedai kopi sambil minum air. Macam mana la bentuk air yang kita minum.

Semasa satu seminar tentang air di Kuala Lumpur Dr. Masaru membuat demo. Mana-mana air yang dibacakan ayat Al-quran semuanya berbentuk cantik. Mana yang dibisikkan kata-kata yang kurang menyenangkan cukup buruk bentuknya. Bayangkan ibu-ibu yang sambil masa nasi marah anak-anak atau suami. Macam mana lah rupa nasi yang dimasaknya ya. Lupa pulak satu lagi air zam-zam merupakan bentuk yang paing cantik apabila ditengok di bawah microskop. Tengoklah gambar-gambar bentuk air untuk kita fikirkan.

Keterangan Gambar

Gambar 1-5 (Air yang dibacakan dengan perkataan yang baik)
Gambar 6-9(Air yang dibacakan dengan perkataan yang tak baik)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...