Nuffnang

Pengikut

Isnin, 16 Mac 2009

Sekolah Menengah Sains Tapah Perak





Bagi memperkasa sektor pendidikan terutamanya di daerah Batang Padang sebuah sekolah menengah sains telah didirikan di sebidang tanah milik kementerian pelajaran. Bagi memenuhi aspirasi dan kehendak penduduk setempat maka pembinaan terus rancak dijalankan.



Kontraktor utama pembinaan Panzana telah menjalankan tugas mengikut jadual. Serentak dengan itu juga pejabat pendidikan daerah Batang Padang akan didirikan disebelahnya. Dan dibelakang Pejabat Pendidikan daerah tersergam indah kuarters pendidikan yang menempatkan pendidik yang berkhidmat di sekitar Tapah.



Bersetentang dengan sekolah sains terdapat kem 25 askar melayu Diraja. Kesemua prasarana ini terletak di jalan pahang. Jalan yang menuju ke Cameron Hingland. Selepas anda keluar dari Tol Tapah anda belok ke kiri. Kira-kira 2 kilometer daripada simpang tol Tapah anda akan berjumpa lokasi Sekolah Menengah Sains Tapah yang menjadi mercu kemajuan pendidikan di Daerah Batang Padang

58 ulasan:

  1. salam ...dari miri ..salam ziarah ,,boleh tahu ke ..berapa orang sudah ada di sini .....pengetua siapa? Pk1? Pk HEM ? PK Ko Ku ................

    BalasPadam
  2. Gambar ni saya ambil bulan 12 tahun lepas. Saya tak pasti tentang maklumat yang anda tanya. Insyaallah saya akan cuba dapatkan maklumat terkini tentang sekolah ini

    BalasPadam
  3. Salam.....Kalau boleh,tolong amik lebih banyak lagi gambar-gambar SMS Tapah ni.....

    BalasPadam
  4. ramai cari info sms tapah nie ya....
    udah siap rasanya....
    caretakernye pasang bacaan ayat2 suci tiap2 hari dalam musim cuti nie...
    agaknye nak bagi sejuk sebelum bebudak masuk...

    BalasPadam
  5. mcam mana nk ambil borang utk msuk ke semesta untuk form 4 2010??

    BalasPadam
  6. blh x bg maklumat lebeyh lanjut ttg skola ni contohnye gmbr dan tempat2nye

    BalasPadam
  7. sya dgr crite skolah ini sudah dbuka...bilakh tarikh mndftar msuk ke skolah ini?

    BalasPadam
  8. tarikh pelajar mendaftar hari isnin ni. hanya pelajar tingkatan 1-maklumat terkini yang saya dapat

    BalasPadam
  9. Sekolah nie dah siap dan 1st batch student intake akan register Isnin ini 12 April 2010. Anak buah saya salah seorang dari batch pertama ini...

    BalasPadam
  10. hak3..aq dpt skola nyh...aq tolak...bwu sgt..

    BalasPadam
  11. cg hadi bkas pgtua skola ak,sbpit jdi pengetua kat sini ek..........epol sbpit

    BalasPadam
  12. bila 2nd batch form 1 nak masuk?

    BalasPadam
  13. ermmm....spe pg mndftar skola ni ari isnin????

    BalasPadam
  14. saya seorang pelajar sekolah ini.1st batch.

    BalasPadam
  15. isnin ni masuk skolah ni as budak baru -_- taktau knp lambat sgt tawaran dapat.

    BalasPadam
  16. selamat menempuh dunia baru di tapah

    BalasPadam
  17. salam..skola nieyh bhagian pndalaman ke??

    BalasPadam
  18. terletak 3 kilometer dari pekan tapah, 2 kilometer dario highway, di depannya ada kem asakar 25 melayu, dikirinya terletak kuaarters guru dan tapak pejabat ppd dan kawasan taman perumahan. Kalau nak ke cameron highland kita akan lalui jalan ni dan akan nampaklah sekolah sains di sebelah kanan. Tak de la pedalaman.... dekat ngan highway

    BalasPadam
  19. kepada warga sekolah menengah sains tapah
    nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri
    khas kepada sepupu
    (siti nuraqilah)
    tingkatan 1

    BalasPadam
  20. ble skulw ni d tubuhkan???bez ke blaja kt sni???dkt x ngan skulw maahad tahfiz al-quran tapah????bpe kilometer law dri skulw ni????

    BalasPadam
  21. salam.. nk tnye kt sekolah ni skrg ade pelajar form 4 x??

    BalasPadam
  22. tak pasti le pulak nanti saya riki dulu

    BalasPadam
  23. saya nk tye nie , mcm mne nk cek nme kalau2 dpt skola masok skola nie ?

    BalasPadam
  24. ank sya bru dpt tawaran ke sek ni...mulanya tak tau wujudnya sek ni...

    BalasPadam
  25. sy dr perak nk tnya..apkah syarat2 kmasukn ke sm sains tapah ni?

    BalasPadam
  26. sy salah sorg dari murid 2nd batch.....btol ker kalau dapat twran skolh nie....mrsm x dpt...

    BalasPadam
  27. dah berapa lama sms tapah dibuka .. ramai tak pelajarnya ..nak tahu sbb ank saya dapat tawaran belajar di sini..

    BalasPadam
  28. Mama 67
    Sekolah baru tahun lepas dibuka. Pelajarnya baru ada tingkatan satu dan tingkatan dua...jumlah pelajarnya tak pasti pulak...

    BalasPadam
  29. Salam semua, anak saya pun dapat tawaran ting 4 ke sekolah ni, ada apa2 tip?

    BalasPadam
  30. Pn Jamilah ni orang mana? Anak teman pun baru dpt sek ni, tgktn 4. Teman tak tau la. teman d Ptrajaya

    BalasPadam
  31. tumpang tanya sekolah ni ada permainan rugby tak , saya dpt tawaran untuk kemasukan ting 4

    BalasPadam
  32. bila student f4 nk daftar msuk..
    selain pekan tapah kat mana pekan yg paling dekat utk outing...

    BalasPadam
  33. bakal bdk form4 sms tapah2 Februari 2011 4:44 PG

    saya dpt sklh ni, saya dah lawat sklh ni slps dpt tawaran... sklhnya agak kecik tapi x lah kecik sangat, klas pon cantik, asrama pon tngk dari bwah nmpk bersih, dikelilingi ladang klpa sawit.. not bad la sklh ni!! budk form 4 akan masuk 7/2 nnti.....

    BalasPadam
  34. dpat tp kena daftar 28/2 ni..lmbat lg naa..

    BalasPadam
  35. Best ke sklh ni? Baru sgt... sy mcm ragu2 pulak nak hntr anak sy kat sini 28/2 ni. Blh tlg bg komen sikit...

    BalasPadam
  36. kengkawan yg nak tau lbh lanjut SM Sains Tapah ni bolehlah lawat web dia di http://www.sesta.edu.my dah ada web x spi setahun jagung usianya.i'am impress!!

    BalasPadam
  37. sesta sekolah yg baru tetapi guru2nye hebat.. saya sebagai pelajar berasa senang berada di sekolah.

    BalasPadam
  38. SESTA the best :D
    -khairunnisa manan<3

    BalasPadam
  39. boleh tau keputusan spm smk sains tapah ni? berape org straight as dan peratus lulus?

    BalasPadam
  40. SESTA best! sayang sgt kt skolah ni...

    BalasPadam
  41. best jugak la sekolah kat sekolah ni tapi.....

    BalasPadam
  42. sekolah nieh mmg best.....mula2 tuh mmg lar homesick tapi lama2 insyallah akn happy....kebiasaanya kami (pelajar sesta) outing dekat ipoh iaitu jusco...mmg 90% lar yg outing kat situ....kalau waktuh balik..bagi siapa yang ddk jauh...bolehlar menaiki ETS ataupun KTM....tiket akn disediakan cuma pelajar perlulah membayarnya...:D

    BalasPadam
  43. blh saya tau bl pendftrn bg f1 thn2012?ank saudara sy juga dpt twrn ke sm sains tapah ni..

    BalasPadam
  44. kan keputusan upsr blum keluar lg
    bleh saye tahu mcm mane nk cek
    senarai nama budak yg bleh masuk

    BalasPadam
  45. dah apply sekolah ni sebelum result upsr keluar, tapi dah tahu result dapat 4A 1B sahaja... ada harapan ke nak masuk sekolah ni sedangkan B itu adalah subjek Sains...

    BalasPadam
  46. baru nie anak gie interview kat sekolah nie.. agak2 bila keputusannya klua?

    BalasPadam
  47. berapa yuran tahunan skolah ni ye?

    BalasPadam
  48. skola ni cmerlng x?f4 dh ade ke

    BalasPadam
  49. tahun ni baru ada first batch yg ambil pmr dan spm di sekolah ni....dah dah ada cukup f1-f5...nak tau keputusan cemerlang ke tak kena tggu tahun dpn la..hehe

    BalasPadam
  50. Alhamdulillah, anak saya dpt tawaran F1 2nd intake ke SESTA. Daftar 15 Feb 2012. Sekolah still baru lagi... so pelajar2 yg ada sekarang la yang akan mencipta nama dan kecemerlangan sekolah ini. Semoga berjaya buat anak2 di SESTA. To my daughter, Afieqha Mieza, all the best and maintain the best, insyaAllah.

    BalasPadam
  51. dah mohon sek ni tp susah nak msuk laaa tkpelaa

    BalasPadam
  52. Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh,

    Saya nak bertanya, jauh tak jarak SMS Tapah ke Stesen KTM Tapah Road?

    BalasPadam
  53. dah mohon tpi susah ke nak enter?

    BalasPadam
  54. assalamualaikum, anak saya dapat tawaran belajar di sini tapi saya belum pasti memandangkan saya tinggal di Kajang,Selangor.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai saya pun tinggal di Kajang anak sayapun dapat tawaran di sini dan saya tinggal di kajang...saya baru accept tawaran ini

      Padam
  55. Assalamualaikum.. sy bakal guru praktikal kt sekolah nie, ada x sesiapa taw umah sewa yg masih kosong? Kami ada 4 org yg belum dpt umah sewa.syukran alaik.
    Boleh wasap 0194051290,nad.

    BalasPadam

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...