Nuffnang

Pengikut

Ahad, 14 Ogos 2011

Ayor Keladi Super Duper Power....



Bulan-bulan puasa ni terkenang zaman-zaman belajor dahulu. Kenangan terindah di bandar baru bangi mampir satu persatu bermain di ruangan minda. Bestnya Bazaar Ramadhan di bandar Baru Bangi. Macam-macam ada. Yang paling aku suka apabila tiba hari Selasa apabila Bazar Ramadhan bergabung dengan pasar malam.


Ada satu menu istimewa yang memang tidak akan aku lepaskan setiap kali tiba hari selasa iaitu air keladi yang sangat power dan best rasanya. Pada masa itu memang tak de lagi orang lain yang jual air keladi. Selepas brother ni jual air keladinya yang memang power barulah orang lain juga mula menjual air keladi dan merebak satu malaysia. Air jagung yang dijualnya juga lain daripada yang lain daripada segi rasanya.


Air keladinya memang terserlah rasa kekeladiannya. Sukar aku nak menerangkan rasanya. Memang sedap sangat. Yang paling best apabila ada potongan keladi kecil-kecil dalam airnya. Ini yang membuatkan air keladinya sangat special. Setakat ini aku belum jumpa lagi air keladi yang sesedap yang dijual oleh brother ni. Kalau lambat memang tak dapat. Berbaris orang nak beli air keladinya. Sekarang ni aku tak pasti sama ada Brother tu masih menjual air keladinya di Bandar Baru Bangi.


Kunjungan terakhir aku ke Bandar Baru Bangi memang brother ni dah tak de jual air keladi yang super duper power. Masih terasa-rasa di tekak aku akan kesedapan air keladinya. Pernah juga aku mencuba air keladi di KL. Ipoh dan mana-mana tempat yang ada jual air keladi tapi memang tak dapat rasa seperti air keladi yang dijual oleh brother seperti kat Bandar Baru Bangi.......Semoga tuhan pertemukan aku dengan brother tu lagi untuk aku menikmati air keladinya yang sangat best....


Yang menghairankan aku anak nombor tiga aku menjadi peminat air keladi... hari-hari pun dia lalu minum air keladi. Mungkin inilah DNA yang aku turunkan hasil minum air keladi Brother tersebut.... he he entahlah.... Tak gitu sahabat aku Samad Jakpor?....

3 ulasan:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...