Nuffnang

Pengikut

Jumaat, 10 Jun 2011

It`s Now or Never

Dah lama benor tak up date blog...entah le banyak benor halnya. Apabila ada masa terluang mood tak de nak menulis. Sedih jugek nengok blog yang dah lam e terbior. Kalau kebun tentu dah lama ditumbuh lalang. Jealous jugek nengok bolg-blog sahabat yang sentiasa up date.



2 minggu cuti sekolah tak terasa apa. Penuh dengan pelbagai aktiviti. Bermula dengan menemani orang romah yang menjadi hakim debat bahasa inggeris peringkat negeri. Kemudian bailik kampung. Menyiapkan bahan untuk program anjuran Sime Darby. Pergi kenduri kahwin. Ngantor budak ke kem keab setia. Sedor0-sedor dah nak habis cuti.


Cepat bebenor rasanya. Kalau boleh extend seminggu lagi kan best. Apa pun aku tetap syukur atas segalanya. Setidak-tidaknya menambah pengalaman dan yang lebih penting tuhan masih memberi peluang kepada aku untuk melihat keindahan dunia serta menghirup udara segar setiap hari.


Kepada sahabat aku Kamalul Abrar atau ab yang baru kehilangan bapanya aku uacapkan semoga tabah menghadapi ujian. Teruskan perjuangan ayahanda tercinta kerana usaha tersebut usaha yang sangat mulia dan amat besar ganjaraan di sisi Allah. Tak semua orang mampu memperolehinya. Aku juga menanam azam suatu hari nanti aku juga mampu membuka sekolah aku sendiri. Sama ada sekolah anak yatim, tahfiz atau seumpamanya.


Apabila melihat orang yang berjaya membuka sekolah-sekolah seumpamanya kadang-kadang timbul difikiran betapa untungnya mereka. bukan sahaja kaya diudnia tetapi kaya diakhirat. Bestkan... Berangkai-rangkai pahalanya dari generasi ke genarasi. Apa yang aku boleh lakukan sekarang hanyalah sedikit sumbangan kewangan kepada mana-mana sekolah atau masjid.


Tak dapat buat usaha yang besar mulakanlah dengan usaha yang kecil. Yang penting kita bermula....

2 ulasan:

  1. anjang is back ^___^
    (ke saya yang dah lama xdtg sini :P)

    ok, saya suka phrase ini,
    Tak dapat buat usaha yang besar mulakanlah dengan usaha yang kecil. Yang penting kita bermula....

    betul, yg penting kita bermula..

    BalasPadam

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...